Verhuizing naar nevenvestiging

Verhuizing naar nevenvestiging

Deel nieuws

Assalaamoe alaikom Beste ouder(s)/verzorger(s),

In een eerdere berichtgeving vanuit onze directie, heeft u vernomen dat een verhuizing van vier groepen van onze school aanstaande is. In dat bericht heeft u gelezen over de groei welke onze school doormaakt. Een tweede school is het helaas voorlopig niet geworden, echter wel het recht op extra lokalen in de vorm van een nevenvestiging.

Ondertussen zijn wij volop bezig met het organiseren en het functioneel maken van het “nieuwe” gebouw. Ook daar komt veel bij kijken en neemt ook dit veel tijd in beslag.

*Groepsindeling*

Het bestuur heeft de knoop doorgehakt en besloten dat de volgende groepen met ingang van volgend schooljaar naar de nevenvestiging aan de Operetteweg zal verhuizen;

– twee groepen 1/2

– groep 3A

– groep 3B

De precieze indeling (leerlingen) van de kleutergroepen volgt zeer spoedig. Uiterlijk woensdag zullen wij de ouders van de betreffende leerlingen informeren. Voor de groepen 3 van volgend schooljaar staat vast. Het gehele leerjaar 3 zal verhuizen.

*Uw kind brengen en halen*

Wij zijn ons ervan bewust dat het voor u als ouder, maar ook voor onze collega’s het een en ander teweeg kan brengen. Wij hebben getracht om met zoveel mogelijk aspecten rekening te houden en de transitie zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen. Voor u als ouder hebben wij in eerste instantie gekeken naar het postcodegebied om de reistijd naar de extra vestiging zoveel mogelijk te beperken. Het postcodegebied bleek een lastige omdat onze ouders zeer divers zijn als het gaat om het woonadres. Daarna hebben wij gekeken naar u als gezin met een enkel kind op onze school. Op deze manier hoeft u als ouder niet uw kind af te zetten op twee verschillende locaties. We zien dat we hier enigszins in zijn geslaagd. Echter ontkomen we er helaas niet aan dat er toch ouders zijn met meerdere kinderen op onze school die dan wel hun kinderen moeten brengen en afhalen aan twee verschillende locaties. Tegen deze ouders zeggen wij dat wij er alles aan willen doen om deze overgang zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

*Schooltijden*

Een van de stappen om een transitie goed te laten verlopen is het wijzigen van de lestijden van de nevenvestiging. Ons voorstel zal zijn om deze te wijzigen zodat u als ouder en de leerkrachten minder hinder hiervan zullen ervaren als het gaat om het halen en brengen van uw kind(eren). Woensdag hebben wij een overleg met de MR hierover. Wij houden u op de hoogte.

*Faciliteiten nevenvestiging*

Verder mag u ervan uitgaan dat de nevenvestiging een volledig functionele en veilige locatie zal zijn. De kinderen hebben hier veel ruimte en bewegingsvrijheid en voor de collega’s lokalen van een wat grotere omvang dan zij gewend zijn. Uiteraard zullen alle nodige middelen hen tot de beschikking staan zoals; digiborden, meubilair, een vergader en/of ontvangstruimte. De gemeente zal in de zomervakantie een aantal essentiële werkzaamheden uitvoeren zoals het plaatsen van toiletunits op kleuterniveau, een grote schoonmaak aan het gebouw en bij aanvang aan het nieuwe schooljaar zullen zij zich buigen overs het speelplein.

Zodra alle werkzaamheden aan de extra vestiging afgerond zijn, zullen wij alle ouders uitnodigen voor een informatieve bijeenkomst inshaa Allah.

Wij zullen in de laatste weken voor de zomervakantie veelal druk zijn met het organiseren van bovenstaande. Mocht u vragen hebben over al het bovenstaande, dan sta ik u graag te woord. U kunt mij bereiken middels Parro of middels het e-mailadres; administratie@aliman.nl

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Nadir Kaddouri Basisschool Al Iman

* Een kopie van dit bericht is ook verstuurd naar de MR.

Meer om te lezen

Absenties

Beste ouders,Salam aleikom, Enkele maanden geleden hebben wij u bericht dat u zelf de absenties in Parro kon verwerken. Wij waarderen het dat u hier gehoor aan heeft gegeven en

Lees meer

Steun Al Iman 2

Salamoe allaikom,Beste ouders, Heeft u een kind van 2, 3 en/of 4 jaar? En woont u in het omcirkelde gebied? 6km vanaf postcode 1326Steun ons via deze link: https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/gegevens/310 Bij

Lees meer