Schoolmelk

Deel nieuws

Sallamou alaikom, Beste ouders, verzorgers,

Ook dit jaar zal onze school wekelijks schoolmelk krijgen. Dit zal gedurende 20 weken dit schooljaar plaatsvinden. Dit is volledig gesubsidieerd. De leerlingen ontvangen halfvolle melk, karnemelk en een paar keer yoghurt.

Aangezien wij de schoolmelk in grootverpakking ontvangen, willen wij u vragen om uw (kind(eren) dagelijks een schone beker mee te geven. Het liefst een met een deksel, zodat de schooltas niet vies wordt.

Als uw kind een allergie heeft, zou u dit dan kunnen doorgeven aan de leerkracht(en) van uw kind, zodat zij hier rekening mee kunnen houden.

In onze maatschappij eten we steeds ongezonder. De EU heeft een strategie opgesteld om met gezonde voeding, overgewicht en obesitas te bestrijden. Een onderdeel van de strategie is het aanbieden van GRATIS zuivel op basisscholen.

Waarom Schoolzuivel zo belangrijk is?

Tussen de 4 en 10 jaar kunnen kinderen flink groeien. Broeken worden te kort en binnen een mum van tijd hebben ze nieuwe schoenen nodig. Allemaal signalen dat een kind goed groeit. In deze periode hebben kinderen veel voedingsstoffen nodig. Niet alleen voor een goede weerstand en sterke botten en spieren. Het is ook belangrijk voor hun concentratie en leervermorgen.

Zuivel biedt snel en gemakkelijk veel voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium en B-vitamines. Kinderen van 4 tot 10 jaar hebben elke dag zuivel nodig: zo’n 2 tot 3 melkproducten. Voor kinderen vanaf 4 tot en met 8 jaar is de aanbeveling van het Voedingscentrum: 2 porties melkproducten (300 ml) en 1 plak kaas (20 gram) per dag. Is het kind 9 of 10 jaar oud dan is de aanbeveling 3 porties melkproducten (450 ml) per dag en 1 plak kaas (20 gram). Als een kind dit elke dag neemt, krijgt het al een groot deel binnen wat het aan eiwit, calcium, vitamines B2 en B12 nodig heeft.

Op naar een lekker en gezond schooljaar.

Siham Hallouzi.

Schoolmelk coördinator.

Meer om te lezen

Wenskaart voorjaarsvakantie

Beste ouders/verzorgers,Assalamoe alaikoum, Als bijlage doe ik u de wenskaart voor de voorjaarsvakantie toekomen.Ter herinnering stuur ik u ook het overzicht met de vakantie- en studiedagen. Tot dinsdag 27 februari

Lees meer

Poëzie op posters

Beste ouders, Collage Almere bestaat 10 jaar, zij verzorgen lessen over kunst en cultuur op de scholen in Almere. Om het 10 jarig bestaan te vieren, deden 1.000 leerlingen, uit

Lees meer

Dag van de Directeur

Beste ouders/verzorgers,Assalamoe alaikoum, Vandaag is het de ‘Dag van de directeur’. Wij hebben onze zeer gewaardeerde directeur in het zonnetje gezet. Moge Allah zijn inzet voor de leerlingen en de

Lees meer