Schoolfruit en schoolmelk

Schoolfruit en schoolmelk

Deel nieuws

Asallamou 3allaikoum,
Beste ouders/verzorgers,

Het is eindelijk zo ver! Morgen ontvangt onze school de eerste levering van EU-schoolfruit. Een feestelijk moment!
Van 5 december 2023 t/m de week van 21 mei 2024 krijgen uw kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week op woensdag, donderdag en vrijdag. De school doet mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Met EU-schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!
Deze week beginnen we met waspeen, peer en watermeloen.

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via
www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief.

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

Voor meer informatie over EU-Schoolfruit, kunt u meer lezen op www.euschoolfruit.nl.

Schoolmelk
Daarnaast krijgen de kinderen, zoals u misschien al weet, gratis vier keer per week Schoolmelk aangeboden! De school is namelijk ingeloot om dit schooljaar weer Schoolmelk te ontvangen.
Als uw kind op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag schoolmelk wil drinken tijdens de lunch, wilt u dan elke week een bekertje meegeven met uw kind, het liefst met een deksel en onbreekbaar materiaal. Deze beker gaat dan steeds terug mee met uw kind, zodat u deze afgewassen terug kan meegeven, zolang er schoolmelk is.

Er is een keuze voor kinderen tussen melk en karnemelk. Uw kind is niet verplicht schoolmelk te drinken, hij/zij neemt dan gewoon zelf iets te drinken mee naar school.

Met Schoolmelk zorgen we dat alle kinderen in de klas een gezonde keus krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel, een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. Schoolmelk wordt aangeboden door FrieslandCampina en wordt ondersteund door de Europese Unie en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Op naar een lekker en gezond schooljaar!

Met vriendelijke groet,

Siham Hallouzi.
Schoolfruit- en melkcoördinator.

Meer om te lezen

Start Eind-Cito’s

Assalaamu alaikum beste ouders, De Eind-Cito periode gaat aanstaande week van start. In de loop van de maand worden de volgende Cito’s afgenomen in shaa Allaah (met uitzondering van leerjaar

Lees meer

Oude leesboeken

Beste ouders,Salam aleikom, Voor het vak technisch lezen hebben wij voor de groepen 4 t/m 8 een nieuwe lesmethode aangeschaft. Wij vinden het zonde om de oude leesboeken weg te

Lees meer