Oudercursus Opvoeden & zo

Oudercursus Opvoeden & zo

Deel nieuws

Voor wie?

Opvoeden & Zo is een cursus voor alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.  Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies.

Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet luistert? Wanneer geef je straf en wanneer niet? En wat zijn eigenlijk goede straffen. En hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker leuk en aardig doet? Is het normaal dat ouders de hele dag voor politieagent moeten spelen?  Vragen die elke ouder wel eens heeft.

De oudercursus Opvoeden & Zo kan u helpen om oplossingen voor dergelijke vragen te vinden. Aan de hand van alledaagse opvoedingssituaties leert u vaardigheden om het opvoeden gemakkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen u en uw kind. Zo leert u hoe u goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe u ongewenst gedrag het beste kunt corrigeren.

Door het uitwisselen van ervaringen met andere ouders zult u bovendien merken dat u niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding.

Inhoud Opvoeden & Zo

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en is als volgt opgebouwd:

  • Bijeenkomst 1: Aandacht geven en prijzen
  • Bijeenkomst 2: Verbieden of nee zeggen
  • Bijeenkomst 3: Straffen
  • Bijeenkomst 4: Negeren
  • Bijeenkomst 5: Apart zetten
  • Bijeenkomst 6: Alles op een rij

Kosten:

Dit is een door de gemeente Almere gesubsidieerde cursus en is daarom gratis.

De cursus wordt op dinsdagochtend gegeven. De cursusdata zijn: 29 oktober, 5, 12, 19 en 29 november, 3 december.  Tijd 9.30-11.30 uur. De cursus wordt gegeven op een locatie van JGZ Almere: Louis Armstrongweg 90 Almere (muziekwijk/ nabij het station muziekwijk).

 Voor meer informatie over de cursussen en als u zich wilt opgeven, kunt u bellen met JGZ Almere: 088-0029990 (het doorkiesnummer keuze 2 keuze 2). Wees er snel bij want vol=vol.

Meer om te lezen

Groepsdoorbroken werken leerjaar 8

Beste ouders, verzorgers, Assalamoe alaikoem, Kortheidshalve verwijs ik u naar de brief over het groepsdoorbroken werken die als bijlage gevoegd is. Met vriendelijke groet, Khalid Mouhmouh

Lees meer

Uitnodiging VVE-Thuis

Beste ouders/verzorgers, assalamoe ‘aleikoem Net zoals voorgaande jaren hebben wij ook dit jaar weer het programma VVE-Thuis op school. VVE-Thuis is bedoeld voor de ouders van groep 1 en 2.

Lees meer

Fijne vakantie!

Beste ouders,Assalamoe alaikoem, Vandaag is het onze laatste werkdag dit schooljaar. We danken u voor het vertrouwen en wensen u een fijne zomervakantie! Tot dinsdag 5 september om 10.00 uur

Lees meer