Oudercursus Opvoeden & zo

Oudercursus Opvoeden & zo

Deel nieuws

Voor wie?

Opvoeden & Zo is een cursus voor alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.  Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies.

Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet luistert? Wanneer geef je straf en wanneer niet? En wat zijn eigenlijk goede straffen. En hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker leuk en aardig doet? Is het normaal dat ouders de hele dag voor politieagent moeten spelen?  Vragen die elke ouder wel eens heeft.

De oudercursus Opvoeden & Zo kan u helpen om oplossingen voor dergelijke vragen te vinden. Aan de hand van alledaagse opvoedingssituaties leert u vaardigheden om het opvoeden gemakkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen u en uw kind. Zo leert u hoe u goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe u ongewenst gedrag het beste kunt corrigeren.

Door het uitwisselen van ervaringen met andere ouders zult u bovendien merken dat u niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding.

Inhoud Opvoeden & Zo

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en is als volgt opgebouwd:

  • Bijeenkomst 1: Aandacht geven en prijzen
  • Bijeenkomst 2: Verbieden of nee zeggen
  • Bijeenkomst 3: Straffen
  • Bijeenkomst 4: Negeren
  • Bijeenkomst 5: Apart zetten
  • Bijeenkomst 6: Alles op een rij

Kosten:

Dit is een door de gemeente Almere gesubsidieerde cursus en is daarom gratis.

De cursus wordt op dinsdagochtend gegeven. De cursusdata zijn: 29 oktober, 5, 12, 19 en 29 november, 3 december.  Tijd 9.30-11.30 uur. De cursus wordt gegeven op een locatie van JGZ Almere: Louis Armstrongweg 90 Almere (muziekwijk/ nabij het station muziekwijk).

 Voor meer informatie over de cursussen en als u zich wilt opgeven, kunt u bellen met JGZ Almere: 088-0029990 (het doorkiesnummer keuze 2 keuze 2). Wees er snel bij want vol=vol.

Meer om te lezen

Opzegging locatie Muziekwijk

Assalaamoe alaikom Beste ouder(s)/verzorger(s), Ik bericht u bij dezen met een belangrijke update met betrekking tot onze schoollocatie in Muziekwijk. Zoals u weet, hebben we het afgelopen jaar kunnen profiteren

Lees meer

Wijziging aankomsttijd

Beste ouders/verzorgers, assalamoe ‘ aleikoem Vanwege de planning van de busritten is er een kleine wijziging in het programma van het schoolreisje morgen. De onderbouw zal een half uur later

Lees meer