Leerlingen van Al Iman in Almere doen mee aan de Greenpeace University

Leerlingen van Al Iman in Almere doen mee aan de Greenpeace University

Deel nieuws

Klimaatverandering is het meest urgente milieuprobleem van deze tijd. Extremer weer, klimaatvluchtelingen, de stijgende zeespiegel, diersoorten die uitsterven. We horen en zien er veel over en het raakt ons allemaal, maar wat weten we er precies van?  Zondag 9 april 2017 organiseert Greenpeace daarom de eerste editie van de Greenpeace University met speciale gasten.

Dit keer neemt de meteoroloog van de NOS Gerrit Hiemstra je mee in de wereld van klimaatverandering. Wat zijn de laatste inzichten en antwoorden? Welke extreme weerssituaties kunnen we nog verwachten? En wat zijn de economische gevolgen van klimaatverandering?

Daarnaast mogen leerlingen van basisschool Al Iman in Almere hun inzending van de Kinderklimaattop presenteren. De leerlingen uit groep 8 (Irem, Saadet, Jaydae en Sara) namen deel aan de Kinderklimaattop van oktober 2016 in Rotterdam. Hun presentatie maakte zoveel indruk, dat de directrice van Greenpeace hen uitnodigde om op 9 april deel te nemen aan de Greenpeace University.

Informatie Greenpeace University Datum: 9 april 2017
 Tijd: 12:00-16:00 uur  Locatie: Greenpeace Nederland, NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam

Al Iman Al Iman is een islamitische basisschool dat onderdeel uitmaakt van stichting Noor. De stichting heeft locaties in Hilversum, Utrecht, Almere en Lelystad. De scholen kenmerken zich door kwalitatief goed onderwijs en persoonlijke aandacht voor de leerlingen. Naast het realiseren van goed onderwijs heeft stichting Noor als voornaamste doelstelling het versterken van de identiteit van de leerlingen.

Omroep Flevoland

————————————————————————————-

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerster Jamila Zemouri van stichting Noor op telefoonnummer: 06-24943339. 

Meer om te lezen

Absenties

Beste ouders,Salam aleikom, Enkele maanden geleden hebben wij u bericht dat u zelf de absenties in Parro kon verwerken. Wij waarderen het dat u hier gehoor aan heeft gegeven en

Lees meer

Steun Al Iman 2

Salamoe allaikom,Beste ouders, Heeft u een kind van 2, 3 en/of 4 jaar? En woont u in het omcirkelde gebied? 6km vanaf postcode 1326Steun ons via deze link: https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/gegevens/310 Bij

Lees meer