Taallessen

Deel nieuws

Beste ouders/ verzorgers,

assalamoe aleikoem

Als de coronamaatregelen het toelaten, beginnen we binnenkort met de pilotcursus ‘Jij en je kind’ op onze school.

Dit is geen gewone taalcursus, maar speciaal bedoeld voor ouders die meer bij de schoolontwikkeling van hun kind betrokken willen zijn en daar nu de taal nog niet voldoende voor beheersen. De cursus draait dus vooral om woordenschat en situaties die te maken hebben met school. Daarnaast is er aandacht voor het Nederlandse schoolsysteem en gewoonten wat betreft opvoeding en onderwijs.

Het is bedoeld voor ouders die

  • de Nederlandse taal beheersen op een basisniveau (A1)
  • een kind hebben in groep 3 t/m 8
  • graag een oudergesprek willen voeren, Parro-berichten willen begrijpen, hun kind met huiswerk willen helpen, hun kind willen voorlezen, etc.

De lessen worden 1x per week in school gegeven, onder schooltijd en duren 1,5 uur. U kunt zich vrijblijvend opgeven bij mij, via een Parrobericht of mondeling. Ook als u geïnteresseerd bent om als vrijwilliger aan het project deel te nemen en na een training taallessen zou willen verzorgen aan een groepje ouders, bent u van harte uitgenodigt om u aan te melden.

Met vriendelijke groeten,

Saida Neumann

Flyer_NL.pdf

Meer om te lezen

Activiteiten in de zomervakantie

Assalaamoe alaikom Beste ouder(s)/verzorger(s), Nog op de valreep willen wij een aantal (sport)activiteiten met u delen welke plaatsvinden in de zomervakantie. Voor sommige activiteiten dient u zich aan te melden.

Lees meer

Gunst, led al Adha en dank

Beste ouders, Assalamoe alaikoem, Gunst Om niet direct met de deur in huis te vallen, introduceer ik dit bericht met een mooie hadieth: “Waak over (de voorschriften van) Allah en

Lees meer