Al-Iman ondersteunt de actie van Focus4Care

Al-Iman ondersteunt de actie van Focus4Care

Deel nieuws

Yvonne Wolff, coördinator van Jeugdfonds Sport & Cultuur, zet een inzamelingsactie op voor kinderen die het tijdens de feestmaand moeilijk hebben thuis. Verschillende mensen, de gemeente, organisaties zoals Focus4Care en het zorgveld zetten zich met zijn allen in om kinderen in Almere meer te laten bewegen en mee te laten doen met de aangeboden activiteiten. Sportmaterialen en materialen om muziek of kunst mee te maken zijn onmisbaar als de kinderen lid zijn van een vereniging via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze materialen zijn echter vaak niet te betalen.

In Almere zijn 9.000 kinderen die leven op de armoedegrens. Het is de verwachting dat door de coronacrisis hier nog meer kinderen bij zullen komen. In samenwerking met verschillende partijen kan Jeugdfonds Sport & Cultuur het voor deze kinderen een beetje mooier maken. De inzameling van de materialen zal ervoor zorgen dat nog meer kinderen de weg naar Sport & Cultuur zullen vinden. Het doel is dus om kinderen die het nodig hebben via Focus4Care te verwijzen naar de shop vol met Sport & Cultuur-materialen. De eerste twee weken van januari 2021 kunnen we de kinderen voorzien van gratis Sport & Cultuur-materialen.

‘Trek je kast leeg en breng het naar het Echnaton’

Van 15 tot 18 december worden de materialen verzameld bij het Echnaton. Er zal een kar staan waar de materialen kunnen worden afgegeven. Vanaf dinsdag 5 januari 2021 kunnen kinderen terecht van 10.00-14.00 uur bij “Focus4Care” in het Buurtcentrum Cobra, Hildo Kropstraat 8,1328 BC Tussen de Vaarten om geschikte spullen uit te kiezen en deze gratis mee te nemen.

Alle kinderen in Almere zijn welkom om spullen uit te kiezen of hun spullen te brengen. Wij zouden hier superblij mee zijn! Financiële bijdragen en schenkingen van spullen zijn van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de website https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/almere/ , in de nieuwsbrieven, uitingen van het Echnaton, de Schoor, Kleur in Cultuur en op de social media kanalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Meer om te lezen

Oude leesboeken

Beste ouders,Salam aleikom, Voor het vak technisch lezen hebben wij voor de groepen 4 t/m 8 een nieuwe lesmethode aangeschaft. Wij vinden het zonde om de oude leesboeken weg te

Lees meer

Schoolreisje

Beste ouders/verzorgers, assalamoe ‘aleikoem, Eindelijk kunnen we de mededeling doen dat de schoolreisjes doorgaan alhamdoelillah! Hier zijn de data per groep: Groep 1-2-3 gaan op 22 mei.Groep 4-5-6 gaan op

Lees meer