Huiswerk

Ons Huiswerk

Huiswerk is werk dat leerlingen thuis moeten uitvoeren voor school. Het kan gaan om leerwerk of maakwerk. Huiswerk kan veel vormen aannemen: van het aanleren van woorden tot gegevens opzoeken in de bibliotheek. Bij maakwerk kun je denken aan invuloefeningen of een boekbespreking. Huiswerk is een herhaling van wat in de klas gezien of gehoord is. Vooral het maakwerk geeft de leerkracht een idee hoe de stof verwerkt is door de leerlingen.

Bij het maken van huiswerk is eigen verantwoordelijkheid van de leerling erg belangrijk. Ook doet het een beroep op de planvaardigheid van de leerling, omdat hij zijn (vrije) tijd moet indelen. In het document ‘Huiswerk helpt’ leest u welke rol een ouder heeft en welke verwachtingen er mogen zijn. Huiswerk vanuit de schoolmethoden kan geraadpleegd worden via Basispoort.

In onderstaande voor een aantal vakgebieden zeer nuttige handvatten.

Huiswerk helpt
Huiswerk helpt
Downloaden

Ons Huiswerk

Op deze pagina een aantal links naar nuttige websites die van belang zijn voor het lezen:

Dyslexie  

De bibliotheek biedt speciale (luister)boeken aan voor kinderen met dyslexie. Met een dyslexieverklaring kunnen kinderen deze boeken gratis lenen. Voor meer informatie: passendlezen.bibliotheek.nl.

Waar bent u naar opzoek?